Магнетна резонанца

Магнетна резонанца

Пронађите више информација о неопходном прегледу у клиници Еуродијагностика.

 

 

Магнетна резонанца је прецизна и неинвазивна дијагностичка метода и апсолутни врх савремене дијагностике.

Појава МР апарата и њихова примена у медицини умногоме је лекарима олакшала рад и убрзала процес утврђивања здравственог стања пацијента и извесних промена сниманог дела тела и органа.

Стручном кадру клинике Еуродијагностика у Београду магнетна резонанца даје потпуно јасну слику захваљујући високом квалитету МР снимка дебљине пресека 0,4мм без прескока што је од велике важности за даље лечење и доношење правилне дијагностике. Примена магнетне резонанце се најбоље истакла и показала у области дијагностике неуролошких обољења, болести кичменог стуба, крвних судова, лигамената, зглобова, гинеколошких органа.

Прегледи магнетном резонанцом се обављају веома брзо и лако и не остављају последице или било какву штету по организам. Прегледи су потпуно безболни и једноставни, али због облика апарата могу изазвати извесну дозу нелагоде, те је за особље клинике Еуродијагностика Београд веома важно да напоменете уколико имате проблем са клаустрофобијом.

Како би ваш преглед магнетном резонанцом био успешан, а снимак јасан потребно је да уклоните комплетан накит и украсе за косу уколико исте носите, односно потребно је отклонити металне предмете са тела. Из тог разлога је, приликом позивања Еуродијагностика Београд call центра, обавезно пријављивање пејсмејкера и металних импланта. Лекари такође морају бити упућени и у хроничне здравствене проблеме пацијента, као и присуство трудноће.

Истичемо да је, за јасну прецепцију о здравственом стању пацијента, на преглед потребно понети комплетну документацију и историју болести. Такође, важно је да пацијенти са већом телесном масом, пре доласка на преглед, консултују лекара да ли је МР преглед адекватан за њихову тежину на Еуродијагностика апарату. Пацијентима са 130кг и више нажалост није могуће обезбедити преглед магнетном резонанцом, док нешто мање гојазне особе је потребно да позову наш цалл центар за све детаље.

Тренутно актулене акције и пакете за прегледе магнетном резонанцом погледајте овде.

Због ситуације у нашој земљи изазване вирусом Цовид-19 молимо све пацијенте да у Еуродијагностика клинику у Београду долазе са заштитном маском, без пратње уколико иста није неопходна и одржавају препоручену дистанцу од 2 метра.

Комплетан ценовник погледајте овде

Магнетна резонанца МРИ магнетна резонанца еуродијагностика еуродијагностика мри прегледи магнетна резонанца прегледи магнетна резонанца целог тела магнетна резонанца београд магнетна резонанца звездара магнетна резонанца цена
Top