Мултислајсни скенер

Мултислајсни скенер

Мултислајсни ЦТ скенер клинике Еуродијагностика у Београду је савремени апарат отвореног типа захваљујући коме пацијенти добијају детаљне повратне информације о стању сваког снимљеног органа и захваљујући коме стручни тим лекара много лакше и брже поставља адекватну дијагностику и самим тим утврђује даље лечење. Битну улогу у јасноћи снимка чини пресек без размака и дебљина истог од само 0,5мм. Мултислајсни ЦТ скенер МСЦТ је погодан за приказ плућа, стања коштаних структура, панкреаса... Мултислајсни ЦТ скенер је нарочито погодан за поменуто снимање плућа, дијагностиковање упале плућа изазване актуелним вирусом, као и за веома важан <стронг>контролни преглед ЦТ плућа након прележане болести.

Предности дијагностике мултислајсним ЦТ скенером се превасходно огледају у:

Брзом, једноставном и безболном прегледу

Примени веома мале дозе зрачења

Могућности снимања и пацијената са уграђеним пејсмејкером, металним протезама, инсулинским пумпама

Због поменутог облика отвореног типа МСЦТ скенер је адекватан и за особе са проблемом клаустрофобије

Како би преглед мултислајсним ЦТ скенером протекао у потпуности успешно потребно је да пацијенти, приликом заказивања, обавесте медицинско особље клинике Еуродијагностика у Београду о алергијама, присуству дијабетеса, прекомерној килажи обзиром да за особе са 130кг или више МСЦТ није адекватан преглед на нашим апаратима. Исто тако, потребно је са собом понети комплетну документацију која говори о историји болести како би лекарско особље стекло праву и јасну слику о стању пацијента.

Клиника Еуродијагностика у Београду нуди могућност МСЦТ прегледа без контраста или са контрастом, а наши лекари приликом прегледа и на основу лабораторијских налаза и патологије одлучују о потреби примања контраста у току прегледа.

Због погоршане ситуације у нашој земљи изазване вирусом Kовид-19 молимо све пацијенте да у Еуродијагностика клинику у Београду долазе са заштитном маском, без пратње уколико иста није неопходна и одржавају препоручену дистанцу од 2 метра.

Комплетан ценовник погледајте овде

multislajsni skener msct pregled upala pluca korona ct pluca ct pluca beograd ct pluca cena skener pluca skener pluca beograd skener pluca cena ct skener ct skener cena ct skener beograd snimanje pluca snimanje pluca cena snimanje pluca beograd
Top