Magnetna rezonanca

Magnetna rezonanca

Pronađite više informacija o neophodnom pregledu u klinici Eurodijagnostika.

 

 

Magnetna rezonanca je precizna i neinvazivna dijagnostička metoda i apsolutni vrh savremene dijagnostike.

Pojava MR aparata i njihova primena u medicini umnogome je lekarima olakšala rad i ubrzala proces utvrđivanja zdravstvenog stanja pacijenta i izvesnih promena snimanog dela tela i organa.

Stručnom kadru klinike Eurodijagnostika u Beogradu magnetna rezonanca daje potpuno jasnu sliku zahvaljujući visokom kvalitetu MR snimka debljine preseka 0,4mm bez preskoka što je od velike važnosti za dalje lečenje i donošenje pravilne dijagnostike. Primena magnetne rezonance se najbolje istakla i pokazala u oblasti dijagnostike neuroloških oboljenja, bolesti kičmenog stuba, krvnih sudova, ligamenata, zglobova, ginekoloških organa.

Pregledi magnetnom rezonancom se obavljaju veoma brzo i lako i ne ostavljaju posledice ili bilo kakvu štetu po organizam. Pregledi su potpuno bezbolni i jednostavni, ali zbog oblika aparata mogu izazvati izvesnu dozu nelagode, te je za osoblje klinike Eurodijagnostika Beograd veoma važno da napomenete ukoliko imate problem sa klaustrofobijom.

Kako bi vaš pregled magnetnom rezonancom bio uspešan, a snimak jasan potrebno je da uklonite kompletan nakit i ukrase za kosu ukoliko iste nosite, odnosno potrebno je otkloniti metalne predmete sa tela. Iz tog razloga je, prilikom pozivanja Eurodijagnostika Beograd call centra, obavezno prijavljivanje pejsmejkera i metalnih implanta. Lekari takođe moraju biti upućeni i u hronične zdravstvene probleme pacijenta, kao i prisustvo trudnoće.

Ističemo da je, za jasnu precepciju o zdravstvenom stanju pacijenta, na pregled potrebno poneti kompletnu dokumentaciju i istoriju bolesti. Takođe, važno je da pacijenti sa većom telesnom masom, pre dolaska na pregled, konsultuju lekara da li je MR pregled adekvatan za njihovu težinu na Eurodijagnostika aparatu. Pacijentima sa 130kg i više nažalost nije moguće obezbediti pregled magnetnom rezonancom, dok nešto manje gojazne osobe je potrebno da pozovu naš call centar za sve detalje.

Trenutno aktulene akcije i pakete za preglede magnetnom rezonancom pogledajte ovde.

Zbog situacije u našoj zemlji izazvane virusom Covid-19 molimo sve pacijente da u Eurodijagnostika kliniku u Beogradu dolaze sa zaštitnom maskom, bez pratnje ukoliko ista nije neophodna i održavaju preporučenu distancu od 2 metra.

Kompletan cenovnik pogledajte ovde

Magnetna rezonanca MRI magnetna rezonanca eurodijagnostika eurodijagnostika mri pregledi magnetna rezonanca pregledi magnetna rezonanca celog tela magnetna rezonanca beograd magnetna rezonanca zvezdara magnetna rezonanca cena
Top