Ултразвук

Ултразвук

Ултразвук је једна од почетних и уводних дијагностика у процесу откривања конкретних промена и обољења. Веома је практичан и погодан у медицинској примени, обзиром да лекарима моментално и у реалном времену даје потребну слику о стању унутрашњих органа и сниманог дела тела. Ултразвучни прегледи су веома заступљени исто тако и због чињенице да не постоји никакво штетно дејство по човечији организам, те се лекари често одлучују баш на ову врсту дијагностике, која се сада већ може сматрати и рутинском.

Ултразвук настаје на апарату који производи фреквенције изнад људске границе чујности, односно изнад 2000Хз и као такав без проблема пролази кроз разна ткива, те је своју примену веома лако пронашао у приказу гинеколошких органа, злезда и других меких ткива, реуматских обољења, у кардиологији.

Један од најчешћих прегледа ултразвуком је ултразвук абдомена и мале карлице који је доступан и у клиници Еуродијагностика у Београду. Овим прегледом се добија веома прецизно стање виталних органа као што су јетра, панкреас, жучна кеса, бубрези. Пре ултразвука абдомена је потребно да пацијент неколико сати уочи прегледа ништа не једе и не пије, док је за <стронг>преглед мале карлице потребна напуњена мокраћна бешика, те је неопходно да пацијент пола сата пре заказаног термина попије 1/2л воде.

Молимо све пацијенте да са собом носе своју лекарску документацију.

Због погоршане ситуације у нашој земљи изазване актуелним вирусом молимо све пацијенте да у Еуродијагностика клинику у Београду долазе са заштитном маском, без пратње уколико иста није неопходна и одржавају препоручену дистанцу од 2 метра.

Комплетан ценовник погледајте овде

ultrazvuk ultrazvuk pregled ultrazvuk eurodijagnostika eurodijagnostika beograd eurodijagnostika klinika eurodijagnostika dijagnosticki centar dijagnosticki centar ultrazvuk cena ultrazvuk male karlice ultrazvuk abdomena
Top