Rendgen

Rendgen

Rendgen je jedan od najefikasnijih i najstarijih dijagnostičkih pregleda u oblasti radiologije. Rendgenski aparat kojim se snima određeni deo tela pacijenta funkcioniše tako što X zraci koje proizvodi prodiru kroz konkretni deo tela i tako stvaraju jasnu sliku o zdravstvenom stanju pacijenta što nadalje izuzetno pomaže lekarima u određivanju adekvatnog pravca lečenja.

Rendgen RTG dijagnostika najčešću primenu ima u procesu ispitivanja koštanog sistema, zglobova, kao i stanja pluća, što je obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju ovo upravo jedan od najtraženijih pregleda kojim se lako utvrđuje upala pluća izazvana akutnim virusom. Rendgenski pregled je izuzetno pogodan i kao kontrolni pregled pluća nakon lečenja i preležane upale.

Za uspeštan RTG pregled potrebno je da sa sobom ponesete kompletnu lekarsku dokumentaciju koju posedujete, otklonite metalne predmete sa snimanog dela tela i budete mirni tih nekoliko minuta snimanja što će značajno pomoći u jasnoći slike.

Rendgenski pregledi su brzi, procedura je jednostavna i potpuno su bezbolni, a doza zračenja koja se primenjuje prilikom pregleda u klinici Eurodijagnostika u Beogradu je zaista minimalna. Takođe je bitno istaći da su na našim aparatima mogući rendgen pregledi kompletnog koštanog sistema, pluća, abdomena, urotrakta i svi snimci se dobijaju na razvijenom filmu u najkraćem mogućem roku.

Zbog pogoršane situacije u našoj zemlji izazvane virusom Covid-19 molimo sve pacijente da u Eurodijagnostika kliniku u Beogradu dolaze sa zaštitnom maskom, bez pratnje ukoliko ista nije neophodna i održavaju preporučenu distancu od 2 metra.

Kompletan cenovnik pogledajte ovde

rendgen rendgenski pregledi rendgen pluca snimanje pluca upala pluca upala pluca rendgen Snimanje pluca cena Tumacenje rtg nalaza rendgen eurodijagnostika eurodijagnostika beograd korona upala pluca bez temperature simptomi upale pluca korona rendgen ko
Top