Ultrazvuk

Ultrazvuk

Ultrazvuk je jedna od početnih i uvodnih dijagnostika u procesu otkrivanja konkretnih promena i oboljenja. Veoma je praktičan i pogodan u medicinskoj primeni, obzirom da lekarima momentalno i u realnom vremenu daje potrebnu sliku o stanju unutrašnjih organa i snimanog dela tela. Ultrazvučni pregledi su veoma zastupljeni isto tako i zbog činjenice da ne postoji nikakvo štetno dejstvo po čovečiji organizam, te se lekari često odlučuju baš na ovu vrstu dijagnostike, koja se sada već može smatrati i rutinskom.

Ultrazvuk nastaje na aparatu koji proizvodi frekvencije iznad ljudske granice čujnosti, odnosno iznad 2000Hz i kao takav bez problema prolazi kroz razna tkiva, te je svoju primenu veoma lako pronašao u prikazu ginekoloških organa, zlezda i drugih mekih tkiva, reumatskih oboljenja, u kardiologiji.

Jedan od najčešćih pregleda ultrazvukom je ultrazvuk abdomena i male karlice koji je dostupan i u klinici Eurodijagnostika u Beogradu. Ovim pregledom se dobija veoma precizno stanje vitalnih organa kao što su jetra, pankreas, žučna kesa, bubrezi. Pre ultrazvuka abdomena je potrebno da pacijent nekoliko sati uoči pregleda ništa ne jede i ne pije, dok je za <strong>pregled male karlice potrebna napunjena mokraćna bešika, te je neophodno da pacijent pola sata pre zakazanog termina popije 1/2l vode.

Molimo sve pacijente da sa sobom nose svoju lekarsku dokumentaciju.

Zbog pogoršane situacije u našoj zemlji izazvane aktuelnim virusom molimo sve pacijente da u Eurodijagnostika kliniku u Beogradu dolaze sa zaštitnom maskom, bez pratnje ukoliko ista nije neophodna i održavaju preporučenu distancu od 2 metra.

Kompletan cenovnik pogledajte ovde

ultrazvuk ultrazvuk pregled ultrazvuk eurodijagnostika eurodijagnostika beograd eurodijagnostika klinika eurodijagnostika dijagnosticki centar dijagnosticki centar ultrazvuk cena ultrazvuk male karlice ultrazvuk abdomena
Top